Kraj pochodzenia: Hiszpania
„TREVIJANO“ Risotto z grzybami, 280 g
15.96 zł (zawiera 5% VAT)
Opis
Risotto z grzybami – klasyczne danie kuchni włoskiej. Aromatyczny borowik odkrywa całą moc swojego smaku i dominuje w tym daniu. Kolorowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu danie z ryżu przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom grzybów, możesz je również wykorzystać jako dodatek do innych potraw.
Wartość energetyczna i odżywcza w 100 g: 343 kcal/1452 kJ, tłuszcz 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g, węglowodany 73,0 g, w tym cukry 3,9 g, białko 7,6 g, sól 0,11 g.
Skład: ryż, borowiki 4%, cebula, marchew, cukinia. Może zawierać śladowe ilości selera, gorczycy, nasion sezamu, siarczyny i orzechów laskowych. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Temperatura przechowywania: od 0°C do 25°C.
Przygotowanie:
Ryż i warzywa smaż na patelni z 4-5 łyżeczkami oliwy z oliwek i dopraw do smaku ulubionymi przyprawami. Dodaj troszkę białego wina i zagotuj. Stopniowo dodawaj gorącą wodę (ok. 750 ml), ciągle mieszając przez ok. 20-25 minut. Ryż powinien stać się kremową masą. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło (ok. 25 g) oraz starty parmezan (4-5 łyżeczek). Sugestia: Możesz zastąpić część wody śmietaną. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Przygotowanie: gotuj przez 20-25 minut.
3-4 porcje
Informacje dodatkowe
Waga | 0.28 kg |
---|