Kraj pochodzenia: Malawi, Kambodża, Mauritius, Kostaryka, Francja, Belize, Suazi, Eswatini
Naturalny nierafinowany brązowy cukier trzcinowy „Demerara“, 1 kg
10.80 zł (zawiera 8% VAT)
Opis
Brązowy cukier, uzyskiwany ze skrystalizowanego naturalnego soku z trzciny cukrowej, jest królewskim składnikiem różnych ciast i słodyczy. Używaj go do herbaty, kawy, pieczenia lub deserów.
Wartość energetyczna i odżywcza w 100 g: 396 kcal/1683 kJ, tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 99 g, w tym cukry 99 g, białko 0 g, sól 0 g.
Cukier brązowy drobny. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. W pewnych warunkach cukier może stwardnieć. Nie jest to oznaka utraty jakości soli. Przechowywany w suchych warunkach, okres trwałości cukru jest praktycznie nieograniczony. Temperatura przechowywania: od 0°C do 25°C.
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|