Naturalny nierafinowany brązowy cukier trzcinowy „Demerara“, 1 kg

10.80  (zawiera 8% VAT)

Kraj pochodzenia: Malawi, Kambodża, Mauritius, Kostaryka, Francja, Belize, Suazi, Eswatini

Dodaj do ulubionych
Dodaj do ulubionych
SKU: RJ Cukrus 0001 Kategorie: , ,

Opis

Brązowy cukier, uzyskiwany ze skrystalizowanego naturalnego soku z trzciny cukrowej, jest królewskim składnikiem różnych ciast i słodyczy. Używaj go do herbaty, kawy, pieczenia lub deserów.

Wartość energetyczna i odżywcza w 100 g: 396 kcal/1683 kJ, tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 99 g, w tym cukry 99 g, białko 0 g, sól 0 g.

Cukier brązowy drobny. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. W pewnych warunkach cukier może stwardnieć. Nie jest to oznaka utraty jakości soli. Przechowywany w suchych warunkach, okres trwałości cukru jest praktycznie nieograniczony. Temperatura przechowywania: od 0°C do 25°C.

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg