Kraj pochodzenia: Hiszpania
„TREVIJANO“ mieszanka dla przygotowania risotto z grzybów shiitake i borowików, 280 g
16.30 zł (zawiera 5% VAT)
Opis
Pyszne i aromatyczne risotto z grzybami to po prostu wyjątkowe arcydzieło tradycyjnej włoskiej kuchni. Doskonale sprawdza się jako dodatek lub danie główne. A dzięki tej mieszance można bardzo szybko i prosto przygotować prawdziwe włoskie grzybowe risotto. Wprowadź do swojej kuchni czarującego ducha włoskiej kuchni!
Wartość energetyczna i odżywcza w 100 g: 347 kcal/1470 kJ, tłuszcz 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g, węglowodany 76,0 g, w tym cukry 2,6 g, białko 6,9 g, sól 0,26 g.
Składniki: ryż, czerwona cebula, borowiki 1%, grzyby shiitake 2,5%, dynia, czosnek, bazylia. Może zawierać śladowe ilości selera, gorczycy, siarczyny, nasion sezamu i orzechów. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przygotowanie:
w rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju i wlać zawartość torebki. Smaż mieszając przez 1 min. Dodaj 7 g soli (lub według smaku). Jeśli chcesz, możesz dodać 50 ml białego wina i pozwolić mu wyparować. Stopniowo dodaj 750 ml gorącej wody i gotuj na średnim ogniu, mieszając, do uzyskania gładkiej masy. Zdejmij z ognia i ewentualnie dopraw parmezanem.
3-4 porcje
Informacje dodatkowe
Waga | 0.28 kg |
---|