Kasze i rośliny strączkowe
Kasze – bardzo zdrowe i pożywne produkty. Dietetycy sugerują spożywanie kaszy na śniadanie, ponieważ zawarte w niej węglowodany wchłaniają się powoli i zapewniają uczucie sytości na długo. Aby owsianka z płatków owsianych Ci się nie znudziła, urozmaicaj ją sobie, przygotowując od czasu do czasu kaszę jęczmienną i pszenną. Kasza manna to jedna z najpopularniejszych kaszek w menu dla dzieci. Najmłodsi również będą się cieszyć z urozmaicenia, gdy dostaną czasem owsiankę ryżową. Aby osłodzić owsiankę, wybierz zdrowsze alternatywy dla cukru – miód lub syrop z agawy. Śniadaniowa owsianka stanie się jeszcze smaczniejsza i bardziej pożywna, gdy zostanie doprawiona sezonowymi owocami i jagodami lub orzechami. Ryż, kasza gryczana czy jęczmienna to zdrowsza i smaczniejsza alternatywa dla zwykłych ziemniaków. Kasza perłowa nadaje się do urozmaicenia zup i sałatek. Groch również świetnie sprawdzi się jako dodatek do zup. „Orzechy Plus” oferują szeroką gamę kasz. Ugotuj swoje ulubione, a także wypróbuj nowe!