Kremy orzechowe i krem czekoladowy
Krem orzechowy – bardzo pożywny produkt o doskonałym smaku. Zawiera dużo białka, podobnie jak same orzechy, które jest najważniejszym budulcem mięśni. To dość tłusty produkt – tłuszcz stanowi około 40 proc. składu kremu orzechowego. Nie martw się jednak, ponieważ jest to tłuszcz roślinny nienasycony, dobry dla organizmu. Krem orzechowy jest bardzo bogaty w kalorie, dlatego niewielka jego ilość zapewni uczucie sytości i doda energii. To właśnie dlatego wskazane jest delektowanie się nim z umiarem. Najpopularniejszy jest krem z orzeszków ziemnych. Posmaruj nim chleb lub tosty. Ten przysmak świetnie nadaje się jako dodatek do owsianek i koktajli. Kremu orzechowego można go użyć również do pieczenia – zastąpi cukier i nada wyrazistego orzechowego posmaku. Krem migdałowy ma delikatny smak i wspaniały aromat. Nada szczególny smak owsiance, deserom czy twarożkowi. Krem migdałowy dobrze komponuje się z owocami – jabłkami czy bananami. Poszukującym nowych doznań polecamy krem z nerkowców o łagodnej konsystencji i delikatnym smaku. Na stronie „Orzechy Plus” znajdziesz wyjątkowej jakości kremy z różnych orzechów.