Sól i cukier
Sól i cukier to produkty, których nie może zabraknąć w każdej kuchni. Dietetycy zalecają umiarkowane stosowanie zarówno jednego, jak i drugiego. Z tego powodu warto szukać bardziej odżywczych i zdrowszych typów tych produktów. Możesz zastąpić zwykłą sól wyborną solą himalajską. Najbardziej charakterystyczną cechą soli himalajskiej jest jej jasnoróżowy kolor. W Himalajach sól wydobywa się ręcznie, bez użycia chemikaliów, dzięki czemu ma ona więcej zalet – jest czysta i naturalna. Przyprawianie potraw solą himalajską zapewni Ci wiele potrzebnych minerałów. W przypadku zwykłego białego cukru zdrowszą alternatywą jest naturalny nierafinowany brązowy cukier trzcinowy. Im ciemniejszy kolor cukru, tym mniej jest on oczyszczony, jest w nim więcej melasy, minerałów i witamin. Dodatkowo cukier brązowy posiada subtelny posmak, która nada Twoim wypiekom przyjemny smak i zapach. Sklep Orzechy Plus poleca się do wypróbowania nowych produktów. Znajdziesz u nas sól himalajską i brązowy cukier w naprawdę atrakcyjnych cenach.