Mięso i wyroby mięsne
Wyroby mięsne – są to różne produkty mięsne. Wędliny, kiełbaski i inne wyroby przypadną do gustu wszystkim miłośnikom mięsa, a najlepsze jest to, że nie wymagają one dodatkowego przygotowania – wystarczy otworzyć opakowanie i postawić na stole. Wysokiej jakości produkty mięsne mają wspaniały smak, a do ich produkcji używa się wyłącznie najwyższej jakości mięsa oraz starannie dobranych przypraw. Wyroby mięsne to pełnowartościowa i pożywna przekąska, która doskonale zaspokaja głód. Jednym z najpopularniejszych sposobów obrabiania mięsa jest suszenie. Suszone produkty mięsne są wysoko cenione przez smakoszy, mają wyrazisty smak i doskonały aromat. Do suszenia najczęściej używa się wołowiny lub wieprzowiny, a do mięsa dodaje się różne zioła i paprykę, które nadają mu pikanterii lub wręcz ostrości. Suszone wędliny doskonale sprawdzają się jako przekąska, nie wymagają specjalnych warunków przechowywania, co czyni je świetną przekąską do zabrania na wycieczkę lub piknik. Ze względu na intensywny smak, produkty te znajdują również zastosowanie jako składnik potraw: mogą być wykorzystywane do przyprawiania sałatek, sosów, pizzy.