„TREVIJANO“ mieszanka dla przygotowania komosy ryżowej trzech kolorów z grzybami shiitake i orzechami laskowymi, 250 g

17.54  (zawiera 5% VAT)

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Dodaj do ulubionych
Dodaj do ulubionych
SKU: RJ Kruopos 0078 Kategorie: , ,

Opis

Wybór godny prawdziwych smakoszy! Komosa ryżowa trzech kolorów dodaje zabawnego akcentu do wyglądu dania, a grzyby shiitake i orzechy tworzą oryginalne połączenie smaków i wyrazistą teksturę. Wykorzystaj tą mieszankę jako dodatek do dania lub jako danie główne. Komosa ryżowa dobrze komponuje się z różnymi daniami z mięsa, ryb lub owoców morza.

Wartość energetyczna i odżywcza w 100 g: 337 kcal/1407 kJ, tłuszcz 5,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g, węglowodany 51,0 g, w tym cukry 9,3 g, białko 12,0 g, sól 0,17 g.

Składniki: komosa ryżowa trzech kolorów 82%, grzyby shiitake 4,5%, marchew, orzechy laskowe 4,5%, pory, jarmuż, szczypiorek. Zawiera orzechy laskowe. Może zawierać śladowe ilości selera, gorczycy, nasion sezamu i innych orzechów. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Przygotowanie:

w rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju i wlać zawartość torebki. Smaż mieszając przez 1 min. Dodaj 900 ml gorącej wody i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Zdejmij z ognia i odstaw na 5 minut.

4 porcje

Informacje dodatkowe

Waga 0.25 kg